Zwarte hakker (8 juni 2010)

Gisteren nog op pad geweest om de zwarte spechten vast te leggen. Ik heb dit paartje al enkele maanden in de gaten gehouden. Zelfs het hakken van het gat heb ik kunnen vastleggen. De omgeving is dan nog winters, terwijl het nu een groene zee van lover is. Het hakken is een intensieve bezigheid, waarbij ik ook een specht heb gezien die zich verwonde aan een scherpe houtspaander. Het is knap dat deze vogels met hun beitel dit gat kunnen hakken. De foto met het uithakken van het nest heb ik vanuit een ander standpunt gedaan.

Terwijl ik rustig in mijn schuilhut wacht, komt er zelfs nog de hele filmcrew van RTL 4 langs om mij en de specht vast te leggen. De opnames gaan over Montferland met een aantal gepassioneerde mensen. Eén ervan ben ik met een passie voor fotografie en natuur. Mogelijk komen nog een paar beelden van de zwarte specht langs.  Ook komt een vrijwilligster aan bod die begaan is met de zandhagedis. Zij heeft unieke beelden van uit het ei kruipende zandhagedissen, parende hagedissen en herkent zelfs individuele hagedissen. De beelden zijn bestemd voor het natuurprogramma "Lopen over water" dat zaterdag 12 juni om 17.00 uur op RTL4 wordt uitgezonden. Deze programma's gaan over de 10 mooiste waterwingebieden in Nederland. Een daarvan is het Bergherbos. Zondagochtend wordt het herhaald en ook vrijdagmiddag 18 juni. Montferland staat in de picture. Vorige week is er in het programma Buitengewoon Gelderland van Omroep Gelderland en Ruben Smit aandacht besteed aan het Bergherbos en Montferland.


Linksboven: MkIII, 500 mm +1.3 ext., f7.1,1/125 sec, 800 iso; Rechtsboven: MkIII, 500 mm +1.3 ext., f5.6, 1/40 sec, 1000 iso; Onder: MkIII, 500 mm + 1.3 ext., f5.6, 1/30 sec, 1000 iso {gallery}Zwarte hakker{/gallery}

Post a comment