Zomerzon (25 september 2007)

Terwijl ik dit schrijf klettert de regen tegen de ramen. Daarom wilde ik eigenlijk vanochtend nog een uitstapje maken. Maar allerlei andere zaken hielden me op. Het werd later en later. De eerste regendruppels vielen al toen ik op weg was naar dit zonnige zonnebloemenveld aan de andere zijde van de landsgrens. Ik heb in het verleden mooie velden in de Provence gefotografeerd. Toch wilde ik het nog eens overdoen. Een echte goede compositie kon ik nu moeilijk vinden. Het is een overdaad en het geheel overvalt je. Ik moest goed zoeken en kon me slecht concentreren. Dit werd versterkt door de inmiddels gestage regenval en sterke windvlagen, die het er niet gemakkelijker op maakten. Anderzijds geeft dit bewolkte weer geen schaduwwerkingen met hoge contrasten. Eigenlijk wilde ik ook meer beweging in het beeld brengen, maar ook dat lukte niet echt … Een macro-opname geeft dan veelal meer weer: minder is meer. Deze foto lijkt wel een definitief afscheid van de zomerzon…. Maar misschien het begin van een mooie herfst. Ik heb anders al mooie herfstkleuren gezien. Dus als je even de kans hebt: ga erop uit, zelfs met minder zon. Vaak geeft dit een verzadigde kleurweergave, maar let op de reflecties.

Zonnebloemen

5d, 100-400 mm lens, f 10.0, 1/200 s, iso 100

Post a comment