Zomer (14 juli 2008)

Allemaal grensgevallen..… Op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt het Reichswald. Het vormt een relict van het vroegere Ketelwald. Het is de middeleeuwse benaming van het vroegere aaneengesloten oerbos tussen Nijmegen en Xanten. Aan het eind van de middeleeuwen waren er van dit enorme bos nog maar restanten over. Het grootste daarvan is het Duitse Reichswald. Met recht een wald. Een groot oppervlakte met bomen. Ooit aangeplant voor  het Ruhrgebied. Toch tref ik op een aantal plaatsen nog mooie oude eiken en beuken aan. Vooral deze beuk met haar gedraaide forse stammen was aantrekkelijk voor mij. Met mijn 5d en supergroothoek 12-24 mm is het een mooi object om de creativiteit op bot te vieren (400 iso, f 7.1, 1/5 sec). Toch vind ik nu het hoogzomer en vind ik even wat minder gemakkelijk onderwerpen. Het zijn vooral de plekken met water welke aantrekkelijk zijn. {gallery}Zomer{/gallery}

Post a comment