Zandhagedis (7 juli 2009)

Het is nog maar net licht als ik mijn trainingsronde door de heuvels maak. Om de warmte voor te blijven heb ik in alle vroegte mijn trainingsschoenen aangedaan. Zeventig minuten ren ik door een omgeving die volop wakker is en op zoek naar voedsel. Op deze ochtend passeer ik vier reeën, een vos, een achttal hazen, een  paar buizerds, vele zanglijsters en merels. Ook passeer ik de schaapskudde. In de loop van de ochtend terug naar het heideterrein. Al snel zag ik de eerste zandhagedis naast het zandpad wegschieten. Even verderop lag nog een vrouwtje zandhagedis in het zand op te warmen. Heel behoedzaam heb ik haar kunnen fotograferen. Het zijn schuwe dieren die met veel omzichtigheid goed te benaderen zijn.

40d 180mm f 4, 1/250s, 160 iso (Links), 40d 180mm f 8, 1/60s, 160 iso (Rechts)   {gallery}Zandhagedis{/gallery}

Post a comment