Wie is de mol? (9 augustus 2007)

Vanochtend vond ik een dode mol. Daar wilde ik nog opnames van maken. Terwijl ik een aantal details van de mol fotografeer komen de eerste vliegen op het levenloze dier af. Het gaat snel. Het is interessant om te zien dat er ook verschillende soorten vliegen op af komen, zoals de groene vleesvlieg en de dambordvleesvlieg. Het zijn de opruimers in de natuur. In het groot heb je de aasgieren, in het klein zijn er de vleesvliegen en in het micro zijn het de bacteriën. Zo heeft alles haar functie. Terwijl ik fotografeer zie ik de details in het beestje. Een zachte, dichte kortharige vacht waar geen zandkorreltje in blijft zitten, veel snorharen, oogjes als speldenknopjes en stevige graafklauwen (kolenschoppen) aan de voorzijde, dit in tegenstelling tot haar achterklauwen. Alles op en aan de mol is gericht op zijn onderaardse leven. De donkere vacht noodzaakte mij om 2 stops onder te belichten. 5d 180mm macro met setje tussenringen. Iso 400, f 9.0 1/60 s

 mol

Post a comment