Storm op Texel (11 januari 2007)

Storm op Texel

De maand januari ervoer ik als stormachtig. Twee stormen in acht dagen. Bij de eerste storm ben ik naar Texel geweest. Ik wilde graag de eerste boot hebben om de storm en de files vooruit te zijn. Daarvoor liep de wekker ´s nachts om 3.00 uur af en kon ik met de eerste boot van 6.30 uur mee. 
 Stormachtig! In de duinen werd ik gezandstraald, maar wat een beleving…. Hier voelde ik de elementen op en top. Ging ik wat verder naar de waterlijn, dan werd de zandstorm minder. Dat was het moment om de camera achter mijn jas vandaan te pakken en te fotograferen. Overdag bleef het grauw weer, tegen de weersvoorspelling in. Zo erg zelfs dat de vuurtoren en de straatlantaarns´s middags werden ontstoken. Toch besloot ik een wandeling naar de Slufter te maken. Al wandelend richting kustlijn kwam een opklaring. Geweldig mooi. Dit licht over het oerlandschap, waar water en wind regeren …. De natuurfotograaf pur sang komt hier ogen en oren tekort, laat staan dat de beelden allemaal op één kaartje passen. Maar deze intense ervaring van de elementen neem ik mee. En ik niet alleen ….

Zandstorm op Texel

Zandstorm op Texel

Vogels op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden

Het lijkt wel of de kustlijn me in de greep houdt, want twee dagen later sta ik op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. De Brouwersdam en enkele inlagen zijn bezocht. Samen met een paar andere fotografen ben ik op stap geweest. Wat me het meeste heeft gefascineerd zijn de grote aantallen vogels. Ongelooflijk! Houdt het in de winter in de Achterhoek op bij groepen meeuwen, kauwen en roeken; hier zijn in de winter grote groepen wulpen, kieviten, ganzen en andere steltlopers vrij normaal. Natuurlijk komen hier vele vogelaars op af. Op zoek naar de ijsduiker, de strandplevier of de zeehond. Want ook die zijn hier aanwezig. Dit prachtige weekend is waardig afgesloten met een schitterende avondkleuring.

Post a comment