Sterrenhemel (19 april 2010)

Een hemel zonder condensstrepen, een aarde met minder achtergrondgeluid. En dit hebben we allemaal te danken aan het natuurfenomeen vulkaanuitbarsting op IJsland. Gisteravond heb ik geprobeerd om het firmament met een “schone” hemel vast te leggen. Met een sluitertijd van 3000 seconden is deze opname tot stand gekomen. De maan liet zich echter ook zien en trok een witte baan. Ik twijfel erover om deze baan weg te werken. Eigenlijk is het fotograferen met maanlicht minder gunstig. Doch om deze eikenboom beter in beeld te krijgen leek mij dit de beste plek. Eén ster blijft redelijk op zijn plaats. Dit zou de poolster kunnen zijn, want die draait als het ware om zijn as.

Enkele blogs terug heb ik nog geschreven over de enorme eikentak met eikvarentjes. Vrijdag ben ik er nog langs gefietst om poolshoogte te nemen. Het varentje leek aan verdroging onderhevig, dus heb ik nog wat water eroverheen laten lopen. Toch liep ik met het idee deze varentjes in veiligheid te stellen, dit wil zeggen: los peuteren met een beitel en op een gunstige plek terug te plaatsen. Vandaag kwam ik met beitel en al bewapend ter plekke…waren de betreffende takken weggezaagd en afgevoerd. Links: 5d, 12mm, iso 200, f 11, 1200 sec; rechts  5d, 12mm, iso 200, f 11, 3000 sec {gallery}Sterrenhemel{/gallery}

Post a comment