Stelviorun (19 juni 2010)

'Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling …’

Afgelopen maanden ben ik samen met de leden van de Lopersvereniging Groenlo in de voorbereidingen voor een bergloop in Stelvio (Italie). Mijn functie bestond de groep bij tijd en wijle de weg te wijzen door het Bergherbos en over de heuvels van Montferland. Uit collegialiteit en saamhorigheid heb ik de diverse andere trainingen o.a. op de Holterberg ook meegetraind, hetgeen me redelijk goed afging. Vandaag was het eigenlijk de laatste echte gezamenlijke training. Er was een plaatsje vrijgekomen…

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling’ om echt deel te nemen aan een klim over het asfalt. Op zaterdag 26 juni 2010 is het toneel voor de Tristan Hoffman Challenge 2010 de Passo dello Stelvio. Met de top op een indrukwekkende hoogte van 2758 meter is dit de op één na hoogste verharde bergpas in Europa. Met een klim van ruim 20 kilometer mag het bedwingen van deze pas in de Italiaanse Alpen dan ook gezien worden als een van de zwaarste beklimmingen in de wielersport. Het uitzicht is adembenemend van start tot finish. Je raadt het al. Het bloed ging toch stromen… vandaag is de kogel door de kerk. De voorbereidingen zullen hun nut moeten bewijzen. Het belangrijkste van deze bergloop is het goede doel. Er worden sponsorgelden verzameld voor een drietal stichtingen, te weten de Cliniclowns, de Stichting Pim en Stichting Kanjers voor Kanjers. Bij deze roep ik jullie op om mij te sponsoren. Je vrijwillige donatie kan via de site van de Tristian Hoffman Challenge 2010, scroll naar mijn naam en doneer je gift. Als late (laatste?) deelnemer heb ik nog nagenoeg niets verzameld. Dus, laat me niet in de steek en haal me van de nul af. Dank je wel…

Wil je meer lezen over de aanloop en de trainingen van de deelnemers van de Stelviorunners, of wil je foto's zien: klik dan op de Stelviorunners – weblog.{gallery}Stelviorun{/gallery}

Post a comment