Ransuil (5 november 2008)

Vandaag heb ik een bezoek gebracht aan een groepje roestende ransuilen. Ik hoefde weliswaar niet echt te zoeken naar deze vogels. Maar om te zeggen, daar maak ik even een origineel plaatje van…nee! Enkele exemplaren zaten niet al te hoog, maar helaas met de rug naar me toe. Bij een andere uil zat weer een takje voor de uilenkop langs. Doordat de mist bleef hangen werden de lichtomstandigheden er ook niet beter op. Toch heb ik geprobeerd er een mooi shot uit te halen. Een uil met een steelse blik naar beneden naar het nieuwsgierige publiek. De mist bleef de hele dag hangen. De herfstkleuren komen optimaal tot hun recht, voorzover nog aanwezig. De mist zorgt voor een verzadiging van kleuren. In mijn directe omgeving heb ik enkele beukenpercelen opgezocht en geprobeerd om mooie motieven en composities te zoeken. Mijn 70-200mm zoomlens is dan een favoriete lens. Ook een verwaarloosde boomgaard vormde voor mij een mooi onderwerp. De roodachtig gekleurde kersenbladeren vormen een mooi fleurig object. Het is een afscheidgroet van de zomerzon, bijna een rechtstreeks begin van de winter. In ieder geval een opstap naar een nieuw voorjaar met een knipoog naar een nieuw begin.{gallery}Ransuil{/gallery}

Ransuil: Mk III, 500 mm met 2x converter, f9, 1/40 sec,  iso 400 en Beukenbos: 5d, 70-200 mm, f11, 1 sec, iso 125

Post a comment