Radio Gelderland (28 november 2007)

De aankondiging van het vorige weblog was er een met een historisch nummer namelijk de 100ste. Toeval? Wat geen toeval is dat ik morgen te horen ben bij omroep Gelderland. In alle vroegte staan ze bij mij aan de deur. Na een kop koffie zullen we op pad gaan richting het natuurontwikkelingsgebied Koolmansdijk van Staatsbosbeheer, gemeente Oost Gelre. Barbara de Baare van radio Gelderland zal met mij het veld ingaan om de mooie dingen te ontdekken van dit terrein. En vooral de serene ochtendsfeer proberen te vangen, zij met de microfoon, ik met de camera. Het gebied is nog in een pioniersstadium maar zal zich uiteindelijk ontwikkelen naar een blauwgrasland. Bovendien zullen nog diverse percelen op de schop gaan, d.w.z. de voedselrijke toplaag wordt verwijderd met als doel verschraling. Veel zeldzame plantensoorten zijn gebaat bij een schrale groeiplaats. Door aftoppen van de bovenlaag komen de oude plantenzaden aan de oppervlakte en kunnen ontkiemen. Nu maar hopen dat het een mooie ochtend is. Misschien zoek ik het in details. Die kunnen mij ook fascineren, want: Minder is meer, onthoud dat maar. We wachten af….Tot morgen en overmorgen.

PS: Het boek zag ik al in de winkel liggen.

Post a comment