Patrijs (7 januari 2010)

Vandaag wederom sneeuw. Het begint bijna eentonig te worden. Eigenlijk fotografeer ik nauwelijks landschappen. Ik neem vooral mijn lange telelens mee en ga op fotojacht. Afgelopen dagen heb ik regelmatig aardige fotomomenten gezien en ontmoetingen gehad  met dieren. De sneeuw maakt de dieren schuwer. Vandaag  heb ik een koppeltje patrijzen gefotografeerd. Het waren de donkere bolletjes in het besneeuwde maisveld die mijn aandacht trokken. Ik had ze enkele dagen eerder al gezien. Ik was nog maar nauwelijks in dekking of ze namen al de vleugels. Dit keer lukte het me beter. De patrijzen zaten half  weggedoken in de rulle versgevallen sneeuw. Door stil te blijven zitten, verbruiken ze minder energie. MkIII, 700 mm, f7.1, iso 320, 1/1000 sec{gallery}Patrijs{/gallery}

Post a comment