Padden (24 maart 2010)

Dat belooft wat…. Met die woorden sloot ik het vorige weblog af. Nou wat betreft de padden is de trek en de paring goed op gang gekomen. De bruine kikkers laten het naar mijn idee en waarneming afweten. Waar die amfibieënsoort is gebleven, is me een raadsel. De padden zijn druk met het leggen van paddensnoeren. Normaal gesproken gebeurt dat rond waterplanten, maar bij afwezigheid van planten worden de wortels van els gebruikt. Met behulp van mijn onderwaterhoes probeer ik opnames te maken. Het gaat moeizaam. Het water in de bosvijver is donker en koud. Aan de hemel is veel sluierbewolking aanwezig, zodat het zonlicht wordt getemperd. Bovendien reflecteert de donkere bodem niet(s). En padden bewegen ook. Maar dat is het grote geluk van digitaal. Je kunt wel 400 beelden maken op een 8gb kaartje. In het analoge tijdperk hield het op bij 36 stuks en vaste iso-waarden. En kon je de camera weer uit de natte onderwaterhoes halen met kans op condensvorming op je frontlens. Ik mag dus van geluk spreken. Wat een mogelijkheden en onmogelijkheden! Het zijn niet alleen de padden die tevoorschijn komen in het voorjaar. Ook heb ik weer vliegende vleermuizen gezien en diverse zangvogels hun zangposten zien innemen. Misschien gaat mijn volgende weblog hierover…  5d, 20 mm, f9, iso 400, 1/10 sec {gallery}Padden{/gallery}

Post a comment