Oranje (11 juni 2008)

Natuur en landschap en fotograferen. Gaat dat niet vervelen? Gaat het voetbal niet vervelen? Voetbal is een spel wat dynamiek en spanning in zich heeft. Zowel voor de speler als de kijker. De eerste twee overeenkomsten met natuur- en landschapsfotografie heb je al te pakken. Het is een spel tussen de fotograaf en het object. Hoe krijg ik het mooiste beeld? Kan ik met deze foto scoren? Het is topsport. Je bent volop in beweging. Lopen met fotorugzak en statief is een intensieve bezigheid. Niet dat ik hier veel moeite mee heb, maar dat komt omdat ik hardloop en geen rugzak aan de buikzijde draag.  Hierdoor kom je soms ook wat verder dan de de weg. Soms herken ik de beelden die dan door menig fotograaf zijn gemaakt vanaf die bepaalde plek aan de weg. De lens is rond, net als de bal. Hoe meer je er in verdiept hoe meer overeenkomsten je zult vinden.  Eén ding is zeker, mij boeit natuur en landschap toch meer dan voetbal. Beide zijn spannend. Wat gaat er gebeuren?  Want wie weet is na de tweede wedstrijd Nederland er al uitgerold. Ik geniet nog even van de vogels die in de waterbak liggen te rollen. Gelukkig kleurt de lucht oranje en schuift deze wolkenpartij in zuidoostelijke richting …Zwitserland.

wolk

5d, 12 mm, f16, 1/10 sec, iso 160

Post a comment