Noordwestenwind (18 april 2007)

Het is voorjaar en net als vorig jaar wil de wind nog niet uit de noordenhoek wijken. Vooral noordwestenwinden geven fantastische wolkenluchten. Het licht komt en gaat, d.w.z. de zon komt soms weer achter zo´n wolkenrand uit en als een schijnwerper straalt ie over het IJssellandschap. Na een speurtocht naar de ringslang kom ik aan de IJssel terecht. Want dit soort weer heeft een zuigende werking op me. Ik weet wat ik wil. Ik wil de wolkenmassa als een belangrijk element in mijn beeld laten komen, dus ik kies een groothoek en zoek een lage horizon met een voorgrond. De stenenpartij van een kribbe zorgt hiervoor. De stenen heb ik ingeflitst, zodat de voorgrond minder donker wordt. Met een lichte spiegeling van de bomen in het water en de spannende wolkenpartij wordt dit beeld afgerond.

noordwestenwind

Canon 5d, 14mm met flits, f 22, iso 100

Post a comment