Les Quatre Cimes (1 november 2010)

Komende weken staat voor mij veel in het teken van de Les Quatre Cimes. Als buitenstaander kan ik me voorstellen dat men niet weet waar ik het over heb. Het is een bergloop door het land van Herve. En niet zomaar een hardloopwedstrijd door de heuvels. De lengte is 33 kilometer met een 4-tal heuvels. Het is een loop van bijzondere klasse. De sfeer schijnt er ook grandioos te zijn, maar dat zullen we afwachten. Ik ga eerst maar eens kijken hoe ik het ervan afbreng. Voor mij is dit toch een monstertocht min of meer vergelijkbaar met een marathon gezien de 17 hellingen en hoogteverschillen. Het totale hoogteverschil zal om en na bij de 700 meter zijn. Het is misschien een schril contrast met de 1100 meters van de Stelvio-pas in Italië, maar door de grotere afwisseling in stijgen en dalen en stijgingspercentages is het parcours heel anders. Een laatste tussenstand was de 20 kilometers over het mountainbikepad door Montferland in een tijdstrekke van 1 uur 40 minuten. Nog een week trainen, dan een weekje rustig aan en dan vlammen ….


{gallery}Les_quatre_cimes{/gallery} 

Post a comment