Inpakken en wegwezen (10 juli 2007)

Zondagavond ben ik nog naar de uiterwaarden geweest in de hoop dat daar de kattestaarten massaal bloeiden. Het aantal bloeiende staarten was helaas summier. Met een goede verwachting dat het een mooie zonsondergang zou worden ben ik gegaan. Al snel kwam er een dreigende onweerslucht opzetten. Deze kwam niet tot ontwikkeling, maar zorgde er wel voor dat de lucht bewolkt werd. De horizon leek dicht te trekken &hellip. Ik borg mijn fotospullen op. Totdat het streepje horizon oranje begon te kleuren. Een streepje zonsondergang zorgde voor een extra accent met op de voorgrond geel mosterdzaad (ingeflitst). Maar over mijn schouder omkijkend leek het wel of Deventer in vuur en vlam stond. Onmiddellijk ben naar de oever van de IJssel gelopen en heb ik dit beeld met  ganzen gemaakt. Het was een bijzondere avond vol afwisseling en onverwachte momenten. Dat maakt natuurfotografie juist zo leuk!

mosterdzaad5d, 17-35 mm, ingeflitst

ganzen ijsselMk II, 500 mm, f5.6, iso 200

 

Post a comment