Haas (30 mei 2008)

Vandaag waren de weersomstandigheden wisselend.  Eigenlijk was ik op zoek naar vliegende libellen. In de ochtend was het een tam gebeuren. Op zoek naar rustende exemplaren kwam ik een dode nog niet volgroeide haas tegen.  Het oog was nog mooi, en vormde voor mij een mooi motief. Terwijl ik aan het werk was kropen de teken rond en kwamen er groene vliegen op het kadaver af.  Het afbraakproces is begonnen en zal met deze zwoele temperaturen versnellen. Er kwamen steeds meer vliegen. De uitspraak dood doet leven ondervind je hier aan den lijve. Snappen we nu waarom dode herten, reeën in de natuur achterblijven..zoals in de Oostvaardersplassen. Verderop heb ik nog een landschapsopname van de beek gemaakt. Een beeld in zomerse omstandigheden met lage waterstanden. De grote gele kwikstaart hoorde ik in de verte en ook de ijsvogel kwam in een blauwe streep langs. Als je de tijd neemt om op een plek te blijven hangen, zie je veel gebeuren. Observeren is erg belangrijk.

 beek
MK III , 500mm iso 160, f8, 1/25

oog
5d 180 mm macro met tussenring , f11, iso 160, 1/60s

Post a comment