Goose (4 februari 2009)

Ganzen slapen met zijn allen bij elkaar op het water. Dat is veilig. Toch zijn er altijd enkele wakers die de omgeving in de gaten houden. Dit was voor mij dan ook de reden om via een sluipweg in dekking de ganzen in het donker te benaderen. Over de grond kruipend en glijdend vond ik een goede positie. Het lukte eigenlijk wonderwel goed. Om toch de sluitertijd op te voeren heb ik gebruik gemaakt van isowaarden tot 3200. Ook al ben ik me ervan bewust dat de ruis toeneemt. Ik nam  dat op de koop toe. Misschien geeft het toch een paar ‘andere‘ beelden die de moeite waard zijn. Ik had gegokt op een reflectie van zonlicht tegen een wolk met een oranjeachtige weerkaatsing in het water. Maar dat zal ik moeten over laten aan een volgende keer. {gallery}Goose{/gallery}Mk III, 500mm, f4,5, 1/15 s, 1600 iso en Mk III, 500 mm, f4,5, 1/30, 400 iso.

Post a comment