Een stil drama (22 augustus 2007)

Mooie wolkenluchten blijven me fascineren. Daarom ben ik met mijn fotomaatje nog richting IJssel gegaan. De noordenwind zorgt voor prachtige wolkenluchten. Nu nog op zoek naar een goede voorgrond. Een plas met hangwater van afgelopen regendagen wordt het decor. Een groothoek en een middellange telelens zijn zeer bruikbaar. Dat vond mijn fotomaat ook. Na verloop van tijd wilden we vertrekken. Inmiddels had ik mijn rugzak al in de auto liggen, toen ik een kille klap hoorde. Een mooie, nieuwe telezoom was met body en al uit de rugzak van mijn fotomaat gevallen. Oorzaak: een plots openscheurende rits van het welbekende fotorugzakkenmerk. Resultaat: een gebroken lens.  De lens was net achter de gondel in tweeën gebroken. Een stil drama. Ons enthousiasme verdampt. Onze mooie witte wolken worden onweerswolkenDe rugzak is voorzien van een dubbele rits om de klep te sluiten. De ritsen waren gesloten en met het omdoen van de rugzak verplaatst het gewicht zich. De ritshelften hebben zich spontaan van elkaar losgehaakt. Hierdoor viel de kamera en lens eruit. Dat zo´n gerenommeerd merk zo´n eenvoudige en lichte rits in de rugzak kan zetten blijft voor ons een raadsel. En dan te bedenken dat die tas `slechts´ 5 maanden jong was. De lens was 8 dagen jong. Een lensreparatie volgt… De fototas….? Tja, alleen garantie op de tas, maar niet op de rits. Stel, je koopt een auto en je krijgt geen garantie op de motor. Een van de belangrijkste en meest gebruikte onderdelen blijft buiten de garantie.

ijssel

Post a comment