Bosvogel (26 mei 2008)

Vandaag heb ik toch de vogels i n het vizier gekregen. Bosvogels goed te verstaan. Een heuse bosmerel. Merels zie je veel vaker in de tuin. Ik ben dan ook blij dat ie niet erg groot in beeld is. Het is meer bos dan merel. Hij zong uit volle borst. Let ook op de houding van de vleugels. Hij maakt zich breed en imponeert de belager. Verder heb ik nog boomklevers gevolgd bij hun nestholte. Eerst ben ik veraf gaan staan en in de loop van de ochtend wat naderbij gekomen. Zij waren geheel aan mijn aanwezigheid gewend geraakt. Ook heb ik nog gebruik gemaakt van een invulflits. Dit leverde over het algemeen mooiere resultaten op. De isowaarden varieerden tussen de 400 en 800 iso.

 boomklever merel 
 Mk III, 500 mm met 1.4 ext, 400 iso, f 5.6, 1/80 sec, met invulflits  Mk III, 500 mm met 1.4 ext, 400 iso, f5.6, 1/100 sec

Post a comment