Boekpresentatie (29 november 2007)

Het is overmorgen geworden. De drukke dag van gister, begon al om ruim voor zessen. Omroep Gelderland zou om 7.00 u op de stoep staan. En dat was reuze leuk. Met een enthousiaste Barbara de Baare en de geluidsman Ronald stonden we in het veld aan de rand van het natuurterrein Koolmansdijk. Het was nog koud en donker toen we uitstapten. Nog maar amper de auto uit en de apparatuur aangesloten en we vielen we eigenlijk meteen in de uitzending. Het leek dan ook of we nog op de snelweg zaten in plaats van de uitgestorvenheid van dit stukje Achterhoek. Het was een erg leuke ervaring om zo life in de uitzending te zijn, vooral met die gedrevenheid van deze enthousiaste mensen.

interview omroep Gldelzenknopje

´s Middags was de boekpresentatie in de filmzaal van het Barghse Huus in ´s-Heerenberg. In de filmzaal had ik een mini-expositie met ingelijste foto´s van Achterhoek en Liemers ingericht. Het programma, met een inleiding en interviews vooraf, werden voor de pauze afgesloten met een audiovisuele presentatie over Achterhoek en Liemers, waarin de rode draad van het boek is verwerkt. Vele boeken kwamen bij nieuwe eigenaren terecht en kunnen hiermee een nieuw licht werpen op de Achterhoek en de Liemers. Ik wens iedereen veel kijk- en leesplezier.

Na de pauze heb ik de audivisual ´Oom Jan´ laten zien. Een oudere man wonend in een boerderij met zijn kippen. Ieder herfst trok ie met zijn fiets erop uit om de maïsvelden af te struinen op zoek naar maïskolven, het wintervoer voor zijn vele kippen en pluimvee. Indian summer in Norway was het opstapje naar de winterserie: In het spoor van… met het verhaal over de muskusos. Uiteindelijk was het erg stil in de zaal. Al met al een mooie dag om op terug te kijken. Anneke Zonneveld en Herman Groenouwe hebben ditmaal voor mijn beeldmateriaal gezorgd. Dank daarvoor.

En dan gaan we ons nu maar opmaken voor een andere tak van sport: de Montferlandrun!

boekpresentatie

Post a comment