Beekrombout (24 april 2007)

In mijn weblog van 18 april was ik op zoek naar huidjes van de beekrombout. Toen heb ik ze niet gevonden, vandaag wel. Op enkele plaatsen zag ik de uitkruipsels aan waterplanten hangen. Natuurlijk is dat erg mooi om het hele stadium te volgen. Het is natuurlijk ook een heel bijzonder gebeuren dat uit zo´n watermonstertje een prachtige beekrombout verschijnt en dat in één tot een paar uur. Daarvoor hebben deze rovers meestal drie jaar in het water rondgekropen, om zich uiteindelijk in alle pracht te laten zien. Toch was ik op zoek naar een uitkruipsel, welke van de bodem naar de waterplant zou gaan kruipen en dan boven het wateroppervlak uitkomt. Eigenlijk toen de tijd begon te dringen voor een afspraak zag ik op de terugweg een uitkruipsel dat tegen een waterplant onder water omhoog kroop. Mijn onderwaterzak met de daarin geplaatste camera heb ik heel langzaam onder water geduwd om werveling van stof te voorkomen en beeldjes met de 5d 20mm op f 11 op 400 iso geschoten.

beekrombout

Post a comment