Foto van de maand juni

Foto van de maand juni Boommarter mkIV, 500mm, iso 1000, f4, 1/50 sec

Boommarter. Eindelijk is het me gelukt om deze ranke schuwe klimmer te filmen en te fotograferen op de stuwwal Montferland. Jarenlang gezocht en net gemist. Diverse vluchtige waarnemingen, maar nu eindelijk vastgelegd. Een voldaan gevoel, wat ik wil delen met al mijn lezers. Een lokatie die ik zelf gevonden heb. Mijn volhardendheid en kennis heeft dit opgeleverd. De omstandigheden werkten op een bepaald moment niet meer mee, maar ik heb diverse beelden om van te dromen. Maar het is geen droom. Hier word ik gelukkig van. Het zijn waarschijnlijk een van de eerste foto/filmbeelden van een boommarter met voortplanting uit deze regio (buiten de verkeersslachtoffers).

Responses to Foto van de maand juni

  1. Fantastisch Ad!! Geweldig dat het je gelukt is. Ik ben erg nieuwsgierig naar de andere beelden en vooral naar het bewegende materiaal. En wat heeft hij in zijn bek? Is dat een jonkie of een rat of muis of misschien zelfs een hagedis?
    Je moet maar snel een publieksavond geven zodat we er met zijn allen van kunnen genieten. Hou de plaats aub maar angstvallig geheim, voordat je het weet staan er hordes fotografen!! groetjes van Ursula

  2. Gefliciteeerd Ad met deze mooie opname, geweldig. Je vasthoudendheid heeft resultaat opgeleverd. groeten, Pauline

Post a comment