Foto van de maand januari

Foto van de maand januari 5d mkII, 180 mm, f 14, 100 iso, 1,6 sec met tussenringen

Deze bij heeft in de kortstondige vorstperiode het loodje gelegd. Het diertje vond ik op het terras en heb het op een berijpt blad gelegd. Volgens een imker heeft het meer te maken met de slecht conditie van het insect, omdat ie toch niet naar de kast is teruggekeerd. Wel kan ik me voorstellen dat deze ‘warme’ winter dieren eerder uit hun winterrust laat komen en hun bioritme een wat ander verloop krijgt.

Naar aanleiding van de presentatie ‘Achterhoek, grenzeloos mooi’ is een interview geweest met Natasja Scheerder van haar on-linekrant Stem van Montferland. Zij heeft hier een artikel over geschreven. Afgelopen week is de premiére van de presentatie ‘Achterhoek grenzeloos mooi’ geweest. Mensen waren erg enthousiast en zagen in deze presentatie veel nieuwe onderwerpen en een andere stijl. Dat is goed denk ik dan. De presentatie ‘Achterhoek, grenzeloos mooi’ krijgt vervolg. Diverse podia en theaters hebben ons benaderd om contact op te nemen.

Voor de presentatie op 13 februari 2014 zijn nog enkele plaatsen vrij. Reserveer tijdig. Een nieuwe datum in maart/april staat op de planning. Mocht u willen komen, maar verhinderd bent, geef uw naam door. Dan informeren wij u zodra een nieuwe datum bekend is.

One Response to Foto van de maand januari

  1. Martin Souer says:

    Mooie foto van de bij op het ijs, waarin duidelijk opvalt hoe behaard de bij is.
    Vanwege de volle beharing en de vondst op dit tijdstip van het jaar, vraag ik me af of dit niet een wilde bij is, bijv. een metselbij? Naast de door imkers gehouden honingbij zijn er tientallen soorten wilde bijen. Ik weet er onvoldoende van om te zeggen of dit inderdaad een wilde bij is.

Post a comment