Voorjaar (19 januari 2009)

Vandaag kreeg ik het gevoel: het wordt voorjaar. Na de regenbui, brak de bewolking en kwam er een zwak zonnetje door het wolkendek heen. Her en der hoor ik al diverse vogels fluiten. Even verderop zie ik de eerste sneeuwklokjes met frisse bloemknoppen het  nieuwe groeiseizoen tegemoet gaan. Hoewel er vandaag een stormachtige wind stond heb ik toch de bloemknoppen gefotografeerd. Terwijl ik hiermee bezig was zie ik het bodemleven rondkruipen: een vlieg, een pissebed en een spinnetje. Allemaal scharrelen ze rond in het bladstrooisel. Zo ook rond het betreffende sneeuwklokje. Wat is er weer veel te beleven op die vierkante meter.  Wordt het dan toch voorjaar. Op diverse plaatsen ligt het ijs nog op het water. Aan de waterkanten en rietranden is het ijs gesmolten en zie je reigers en grote zilverreigers op zoek naar hun kostje. Maar diverse eenden soorten zoeken het nog op de naburige Waal. Sneeuwklokje 5d 180mm macrolens, iso 200 f 5.6 1/30 sec. Pissebed  5d 180mm macrolens, iso 640 f 4,0 1/13 sec{gallery}Voorjaar{/gallery}

Post a comment