Sterrenhemel (14 augustus 2010)

De sterren waren me afgelopen donderdag niet goed gezind. In het verleden ben ik een aantal malen naar een heideterreintje geweest. Ditmaal had ik een andere locatie voor ogen. Een eindje verder fietsen, maar eenmaal op pad maakt dat niet uit. Door het donkere bos via een aantal fietspaden kwam ik op de plek. In het westen kwam al een wolkenband aandrijven. Toch op het laatst een andere locatie gezocht meer gericht op het noorden, naar de heldere hemel. Uiteindelijk heb ik een foto met een belichting van ca. een kwartier kunnen maken. Meer zat er niet in, daarna schoof de hemel dicht. Einde oefening. Ps. Duidelijk is te zien hoeveel lichtvervuiling ook hier aanwezig is.


5dmkII, 12-24mm, iso 100, f 11, 821 sec, {gallery}Sterrenhemel2{/gallery}

Post a comment