Sfeer (27 september 2008)

Mistflarden hangen boven de morene geulen van de Veluwe. Hoog boven de horizon staat een sikkelvormige maan en knipperen de laatste sterren als ik mijn statief op zet.  Meteen maar een opname maken van dit “maanlandschap”, immers de zon probeert zich door de wolken heen te prikken. Alras zal het zonlicht de maan doen verbleken. Wat een sfeer vanochtend. Het is weer weekend. Her en der zie ik al fotografen over de heide struinen. Het blijft een moeilijke keuze, zal ik verderop gaan kijken of blijven staan en vanaf deze hoger gelegen positie blijven werken. Ik kies voor het laatste. Het kost namelijk toch behoorlijk wat tijd om je van het ene naar het ander punt te verplaatsen. En dit ondanks een goede conditie en gewend aan een rugzak. Ook vanaf hier verandert het licht en de situatie voortdurend wat het allerminst saai maai. Maar wellicht zal ik een volgende keer een andere keus maken.Een mooi schouwspel. Verderop in het bos speelt zich een vergelijkbaar schouwspel af. Met nevels en strijklicht in beeld hoor ik op de achtergrond Grieg Morgenstimmung spelen. Het licht twinkelt door de bladeren en de nevels en zorgt voor een prachtig lichtspel. Canon 40d 70-200 mm, f11, iso 160, 1/60 sec (links) en MkIII, 70-200 mm, f32, iso 50, 2 sec, zoom (rechts).{gallery}Sfeer{/gallery}

Post a comment