Koning winter (22 december 2007)

Vorst, rijp en mist hebben me de laatste dagen in de greep.  Er lijkt ook geen eind aan te komen.  Na een paar mistige en sombere dagen knalde de zon vanochtend  over de horizon. Ruim een uur voor zonsopgang was ik in de Rijnstrangen. Het ene na het ander kerstplaatje kwam voorbij.  Is dit nou het kerstfeest? Vele zullen wel inkopen hebben moeten doen.  Ik ben de hele ochtend en de namiddag op pad geweest. Het sneeuwwit berijpte landschap tegen een hemelsblauwe lucht, zonder een wolkje, vormde een grote tegenstelling met de grauwe dagen daarvoor. Toch heb ik een meer romantischere sfeeropname gekozen als weblogfoto. De Rijnstrangen bij ochtendkrieken met een wat mistige achtergrond. Om dit grootse landschap samen te pakken heb ik voor een hoog standpunt gekozen en een lange telelens.

koning winter

MKIII 500mm f7,1/400 s, 160 iso

Post a comment