Kleurrijk (10 december 2009)

Al fotograferend wandel ik door het bos. In de verte klinkt van verre het getik van de Nordic walkers. Even later ontmoet ik hardlopers en een wandelaar. Een natuurminnende wandelaar ziet graag de zon. Dat miste ze vandaag zo, want dan pas kun je zo mooie foto’s maken. Dat was dan ook haar eerste reactie toen ze me met statief en camera rond zag lopen.  Het is voor mij geen voorwaarde. Foto’s zonder contrasten of schaduwen hebben mijn voorkeur en dat heb je juist bij bewolkt weer en verzadigde kleuren na een regenbui. Hier een aantal berkenstammen gemaakt met het 'moving camerasyndrom', of te wel de camera tijdens de sluitertijd bewogen. Inmiddels een paar dagen later en diverse regenbuien. Alles wordt aardig verzadigd van kleur en sfeer. Een monotoon lariksbos met een ondergroei van adelaarsvaren. Eigenlijk wilde ik iets met een paar eiken maken maar ik kon de juiste compositie niet vinden. Canon 5d, 70-200mm,f5.6, iso 125, 1/13, 5d 500 mm f9, iso 100, 1/8sec.

   {gallery}Kleurrijk{/gallery}

Post a comment