Herfst (27 oktober 2008)

Herfst in Nederland lijkt dit jaar behoorlijk vroeger in te treden ten opzichte van vorig jaar. Toch lijkt het anders te verlopen dan verder. De bomen verliezen naar mijn mening eerder, al in augustus, hun blad als gevolg van droogte en dat gaat tot in oktober/november. De bossen zijn momenteel ook erg wisselend qua kleur en dichtheid. Je ziet een knalgele beuk naast een zomers groene beuk staan. Misschien dat daar later deze week door temperatuursdalingen met nachtvorsten snel veranderingen optreden. Het kan ook tot gevolg hebben dat het blad rap van de bomen valt. Vanmiddag heb ik de Veluwezoom opgezocht. Op zoek naar de ultieme herfstkleur. Mooie herfstkleuren trof ik aan in een waterval van een spreng. Het bruin/gele blad springt naar voren in de kolkende watermassa. Om de vertraging te verkrijgen koos ik voor een isowaarde 50. De laagste isowaarde van mijn MKIII. Om het contrast en de glinstering te vermijden, werkte ik met een polarisatiefilter. Vanaf statief. Mk III,  70-200 mm, f18, 2 sec,  iso 50.{gallery}Herfst{/gallery}

Post a comment