Herfst

Herfst Herfst mkIV 500mm, 5.0, iso 400,1/100 sec.

Het is herfst. De eerste nachtvorsten zijn al geweest. Het blad gaat sneller kleuren, maar ook diverse dieren gaan wintervoorraden aanleggen, zoals eekhoorns en gaaien. Ook zie je allerlei dieren die tijdelijk op wat meer vruchten afkomen, zoals marters.

Zij kunnen tijdelijk over gaan op lijsterbessen en valfruit. Ook zij proberen hun vetreserves aan te vullen voor de koude en lange nachten in de winterperiode. Deze gaai verzamelt diverse eikels. Zij nemen meerdere eikels tegelijk in hun bek. En verstoppen die in de omgeving als wintervoorraad.

Mijn fotoactiviteiten worden vooral in beslag genomen door de samenstelling van diverse series en lezingen. De serie over het leven van de boommarter in de loop van de seizoenen heb ik aangepast en voorzien van nieuwe beelden. Ook heb ik een paar videoshots toegevoegd om het geheel te verlevendigen. Ook de serie over de muskusossen voor de openbare clubavond (op 28 november aanstaande van VNFA (Vereniging van Natuurfotografen Apeldoorn)) is aangepast. Maar het is vooral de avondvullende presentatie die haar aandacht en tijd vraagt. Dat moet dan ook echt iets bijzonders worden. U leest er meer over. Ik houd u op de hoogte.

 

 

 

Post a comment