Havik (15 oktober 2010)

Vandaag heb ik meegeholpen met het inrichten van een foto-expositie van collega-fotograaf Tonny Bosman in de Rosmolen te Zeddam (openingstijden 16-17-20-23-24 oktober van 11.00 tot 18.00 u. Eenmaal afgerond stonden we nog even na te praten, toen we opgeschrikt werden door gefladder en vallende veertjes. Een juveniele havik had een duif geslagen. Onderwijl dat we toekeken, besefte ik mij dat ik een camera in de auto had liggen. Een full-frame camera voorzien van een 180 mm macrolens was mijn fotogereedschap. Snel opgehaald en op het statief geplaatst. Al fotograferende heb ik de havik voorzichtig benaderd. Uiteindelijk kon ik deze roofvogel tot pakweg 5 meter benaderen. Ik heb zelfs nog een korte videofilmpje gemaakt hoe de havik de prooi plukte.

 Gegeven de omstandigheden ben ik best tevreden met dit resultaat. In eerste instantie was ik in de veronderstelling dat ik een sperwer gefotografeerd had. Maar een goede vogelaar maakte mij attent dat het om een havik juveniel mannetje ging. Hiermee ben ik nog blijer.


5d Mk II, 180 mm, f7.1, iso 400, 1/320 sec, statief, crop ca 10%{gallery}Havik{/gallery} 

Post a comment