Bosuil

Bosuil Bosuil Canon 5D, 28mm, F8, 1/60 sec, iso 100

Mijn weblog heeft een periode stil gelegen. Nu de site is vernieuwd en aangepast, kan ik weer  publiceren.

Vandaag nog een lens en camera voor reparatie weg gehad.  Alles is weer in orde. Gelukkig kon alles zeer snel gerepareerd worden. Nou chapeau voor DSP in Nederweert.  Kort na de overname van reparatiecentrum in Roosendaal was het bij reparatiecentrum Nederweert een moeilijke opstart. Na vandaag heb ik alleen maar lof.

Tijdens de reparatieduur, heb ik nog een bezoek gebracht aan Nationaal Park de Groote Peel. Een bijzonder stuk hoogveen met vele mooie soorten. Vogels als tafel- kuifeend, dodaars, krakeenden, roodborsttapuiten en diverse koekoeken mochten we ontmoeten. Soorten als bont dikkopje, hoogveenglanslibel en noordse witsnuitlibel, enz. waren toch enkele  high lights. Helaas heb ik meer waargenomen dan kunnen fotograferen.  Opmerkelijk is het mooie natuurlijk ogende bezoekerscentrum Mijl op zeven, met een grasdak, begroeid met muurpeper, engels gras en dergelijke.

Op de terugweg vonden we deze bosuil in de berm. Een verkeersslachtoffer. Terwijl we aan het fotograferen waren, stopte er een buurtbewoner. Hij herkende deze uil als de bewoner van zijn erf. Jammer om te zien dat deze gesneuveld was door het verkeer.

One Response to Bosuil

  1. Marga says:

    Hallo Ad,

    Wat tragisch ziet dit eruit zeg! Verkeer houd géén rekening met de natuur!
    Het leven is soms hard.

    Groetjes Marga

Post a comment